Sesi Soalan & Jawapan

Tidak boleh. Kadar estrogen berkurangan semasa haid. Kacip Fatimah, Manjakani, Estro-G dan Pueraria Mirifica adalah fitoestrogen yang terdapat dalam BELLADY yang akan meningkatkan kadar estrogen dan menyebabkan gangguan pada haid.
Tidak boleh. BELLADY mengandungi Kacip Fatimah yang mempunyai kesan membersihan rahim dan boleh menyebabkan keguguran. Herba di dalam BELLADY akan masuk ke dalam susu ibu dan belum ada maklumat yang menjamin keselamatan kepada bayi yang menyusu dan atau anak kecil.
Ya, boleh. Wanita yang mengalami kitaran haid yang lambat mempunyai paras estrogen yang sengat rendah. Ini antara lain menyebabkan lapisan dalam rahim (endometrium) menjadi tipis, proses profilerasi folikul berkurang dan berkurangnya haid. Haid berlaku apabila paras hormon estrogen dan progesterone berada dalam tahap yang sesuai dan apabila tidak berlaku kehamilan. Fitoestrogen dalam BELLADY boleh membantu meningkatkan paras estrogen keparas yang normal dan menyebabkan haid yang lebih teratur.
Ya, BELLADY mungkin boleh membantu. Segelintir wanita mengalami kadar estrogen yang rendah dan ini menyebabkan wanita berkenaan tidak dapat mengalami proses ovulasi yang normal dan susah hamil. Fitoestrogen di dalam BELLADY membantu meransang pembentukan estrogen dan boleh meningkatkan keangkalian untuk hamil.
Tidak boleh. Wanita yang mengalami kanser berkenaan mempunyai paras estrogen yang tinggi. Paras estrogen yang terlalu tinggi akan menyebabkan pertambahan sel kanser endometrial. Menyekat estrogen boleh menghalang pertumbuhan sel kanser. Oleh itu, pesakit yang menghidap kanser tersebut tidak boleh mengambil estrogen tambahan.
Tidak boleh. Setelah bersalin, hormone prolactin akan meningkat dan estrogen akan berkurang untuk menghasilkan susu badan. Paras estrogen akan kembali pulih setelah 6 bulan atau apabila bayi sudah tidak menyusu badan. BELLADY tidak boleh diambil ketika menyusukan bayi kerana keselamatan produk belum terjamin untuk bayi dan kanak-kanak.
Tidak, melainkan adaalahan terhadap mana-mana kandungannya. Apabila nutrisi di dalam BELLADY diserapoleh tubuh, terdapat tindak balas kimia yang umum terjadi namun tidak menimbulkan reaski alahan. Jika ana mempunyai alahan terhadap mana-mana bahan kandungan BELLADY anda adalah dinasihatkan agar tidak mengambil BELLADY.
Terdapat tindak balas yang berbeza di antara pengguna BELLADY, tergantung faktor dalaman masing-masing wanita. Walau bagaimanapun, kami telah menerima laporan yang menunjukkan pemulihan keputihan selepas 1 minggu, normalisasi kitaran haid antara 1 – 3 bulan. Kurang atau tiada senggugut selepas 1 bulan. Dalam tempoh 1 bulan selepas penggunaan, payudara lebih tegang dan anjal. Keadaan faraj bertambah baik dan ini memberikan keintiman yang lebih baik dengan pasangan.

SESUAI DIGUNAKAN OLEH

TIDAK SESUAI UNTUK

Shopping Cart
Scroll to Top